Airsoft-skenaario laajalla Honkakosken pelialueella Satakunnassa. Peli sijoittuu tulevaisuuteen kun tritiumin ja deuteriumin fuusioreaktion kehitys on päässyt siihen pisteeseen että näillä aineilla ruvetaan tuottamaan energiaa ihmiskunnalle. Honkakosken alueelta on löydetty lupaavia esiintymiä tritium pitoisuuksia joten käynnistyy kilpailu aikaa vastaan mikä valtio ehtii ensimmäisenä paikalle varaamaan ja taistelemaan lupaavimmista raaka-ainelähteistä pitkään aikaan. 

Pelissä on kaksi osapuolta - keltainen ja punainen. Punainen on pelin alussa hyökkäävä osapuoli ja keltainen puolustava osapuoli. Pelin aikaina tilanteet kuitenkin tulevat vaihtelemaan ja osapuolikomentajilla ja ryhmänjohtajilla on suuri vastuu osapuolensa toiminnasta. Pelissä ei ole varusterajoja, osapuolet erotetaan toisistaan hihanauhoin (punainen ja keltainen). Pelissä on mahdollisuus ostaa hihanauhoja hintaan 5€, sisältäen molemmat keltaisen ja punaisen hihanauhan.

Lataukset:

Lataa kartta ja tulostettava .pdf tiedosto tästä.

Kartta | | Tritium - PDF

Info:

Satasoft - Tritium
Ajankohta: 03.08.2019
Pelialue: Honkakoski, Pomarkku
Ikäraja: 15
Pelimaksu: 20€ etukäteen, 30€ paikanpäällä
Pelaajaraja: 210
Satasoft - Satakunnan Airsoft RY
Kuulaportti
Discord

Aikataulu:
08:30 - Pelialueelle voi saapua ja ilmoittautua peliin
10:00 - Ilmoittautuminen päättyy
10:30 - Alkubriiffi ja tukikohtiin siirtyminen
11:00 - Peli käy
19:00 - Peli päättyy
19:30 - Loppubriiffi ja palautteen vastaanottaminen

Säännöt:

Yleiset:

- Peli käy, peli seis ja peli ohi.
- Peli alkaa PELI KÄY -huudolla.
- Peli voidaan keskeyttää PELI SEIS -huudolla.
- Mikäli pelaaja keskeyttää pelin, tulee siitä välittömästi informoida pelinjohtoa!
- Peliä voidaan jatkaa PELI KÄY -huudolla.
- Pelialueelle eksyneistä siviileistä tulee ilmoittaa pelinjohdolle.
- Peli loppuu pelinjohdon toimesta PELI OHI -huudolla radioissa sekä huutamalla.
- Pelin päättymisen jälkeen suojalaseja ei tule poistaa ennen kuin on päässyt omaan tukikohtaan. Pelin loputtua ei ole enää hyvä tavan mukaista ampua muuta kuin tarpeelliset piipun tyhjentämiset.

Suojalasit:

- Pelissä saa käyttää ainoastaan harrastukseen tarkoitettuja sekä varmasti kestävät suojalasit hyväksytään. Suojalasien on kestettävä 4 joulen osuma lähietäisyydeltä ammuttuna.
- Satakunnan Airsoft ry suosittelee kokomaskia tai hihnalla kiinnittyviä silmäsuojaimia sekä suojaa hampaille. Alaikäisiltä vaaditaan vanhempien suostumus pelaamiseen sankalaseilla tai ilman hammassuojausta.
- Epäilyttävät suojaimet testataan jo pelaajan oman turvallisuuden vuoksi ennen pelin alkua yleiseltä ampumaetäisyydeltä tehokkaalla airsoft-aseella (vähintää 3J tehoisella aseella muutaman sentin päästä, joka on suomalainen "standardi"). Mikäli suojain rikkoontuu testissä, ei pelinjärjestäjä sitä korvaa.

Osumat:

- Osuma ilmaistaan huudolla Hit/Osuma ja/tai näyttävällä eläytymisellä ja laittamalla esille oranssi raatohuivi. Raatohuivin tulee olla tarpeeksi iso ja näkyvä. Paikanpäältä voit myös ostaa raatohuivia hintaan 5€.
- Selviä kimmokkeita talon tai ajoneuvon seinistä ei lasketa osumiksi.
- Osumat pelaajan kannossa olevaan aseeseen tuhoavat aseen (pl. ajoneuvoase, johon ei vaikutusta). - Aseen korjaus tapahtuu käymällä oman osapuolen tukikohdassa tai uudelleensyntymispisteellä.
- Osuma mihin tahansa pelaajan varusteeseen ja koteloituun tai selässä säilytettävään aseeseen lasketaan osumaksi.

Haavoittuminen:

- Mikäli haavoittunutta ei hoideta 10 minuutin aikana, hän eliminoituu. Haavoittunut voi halutessaan eliminoitua jo aikaisemmin.
- Haavoittuneen pelaajan voi käydä kädellä puukottamassa, jolloin hän tippuu automaattisesti. Maassa makaavia haavoittuneita pelaajia ei saa ampua.
- Haavoittunut pelaaja voi kutsua huutaen tai radiolla lääkintämiestä, mutta ei voi kertoa muista tapahtumista ympärillään.
- Haavoittunut pelaaja voidaan hätäsiirtää turvallisempaan paikkaan, mutta siirron aikana pelaaja ja auttaja eivät pysty käyttämään aseitaan.

Lääkintä:

- Pelissä pelaajan voi hoitaa oman puolen lääkintämies.
- Lääkintämiehellä saa olla kannossaan 10 kappaletta haavanauhoja, jotka voi täydentää käymällä oman osapuolen tukikohdassa tai respapisteellä. Haavanauhoja on ostettavissa pelinjärjestältä, mutta pelaajien kannattaa tuoda myös omia.
- Lääkintämiehiä voi olla yksi per ryhmä ja hänen tulee kantaa selkeästi esillä lääkintämiehenmerkkiä tai -hihanauhaa.
- Haavoittuneen hoito kestää 2 minuuttia , jonka jälkeen pelaaja ja lääkintämies voivat jatkaa normaalisti peliä.
- Kerran sidottu pelaaja tippuu seuraavasta osumasta ellei osapuoli ole tehtävien kautta saanut pelinjohdolta erityislupaa kahteen haavoittumiseen.

Uudelleensyntyminen:

- Uudelleensyntyminen tapahtuu oman osapuolen tukikohdassa ja mönkijärespoilla heti. Lippupisteiden respapaikalta aina 20min välein (xx:00), (xx:20),(xx:40).
- Ajoneuvot uudelleensyntyvät tukikohdissaan puolen tunnin välein (xx:00) ja (xx:30). (voi muuttua pelin aikana)
- Mönkijärespat ovat käytössä vain silloin kuin mönkijässä on näkyvissä oman osapuolen värinen lappu & respataulukko + tussi. Aina respattuasi vedä rasti taulukkoon.
- Respapaikat on merkitty selkeästi kreppinauhalla tai vastaavalla, poislukien mönkijärespa.

Puukottaminen:

- Muuhun kuin haavoittuneen puukottamiseen tarvitset oikean näköisen kaupallisen tai itse tehdyn bofferiteräaseen (puukko, keittiöveitsi, kirves tai vastaavan näköinen pehmolelu).
- Bofferipuukolla tulee koskettaa kevyesti kohdetta ja sanoa "puukko".
- Puukotettu vaikertaa hiljaisesti ja jää hiljaa makaamaan paikoilleen kuolleena noin 10 minuutin ajaksi.

Vangit ja pelaajan tarkastaminen

- Pelissä ei saa ottaa vangiksi toista pelaajaa.
- Vastapuolen karttaa, muistiinpanoja tai radiotaajuuksia ei saa tarkastaa toiselta.

Käsikranaatit ja savukranaatit:

- Heitteiden käytöstä kysyttävä aina erikseen lupa pelijohdolta joko ennen pelin alkua tai pelin aikana. Heitteiden käyttö voidaan kieltää ilmoittamalla siitä erikseen. Pelinjohto saattaa käyttää omia heitteitään oman harkinnan mukaisesti vaikka niiden käyttö olisi muuten kielletty. Heitteiden käyttäjä vastaa aina siitä että ettei heite aiheuta tulipaloriskiä ja siivoa roskat pois.

Pelissä käytettävät esineet:

- KÄSIKRANAATTI – Käsikranaatti on puinen keppi jonka päässä on teippiä. Kranaattia käytetään poistamalla teippi ja koskettamalla haluttua kohdetta. Samalla huudetaan kovaan ääneen: ”KRANAATTI”! Käsikranaatilla voi tuhota PANSSARIESTEEN, PIIKKILANGAN tai PAIKALLAAN OLEVAN MÖNKIJÄN/AUTON. Kranaattia voi käyttää kuka tahansa. Kranaatin voi käyttää vain kertaalleen. Toimita käyttetty kranaatti toimihenkilölle käytön jälkeen, ÄLÄ jätä maastoon (kranaatteja käytetään uudelleen pelin aikana).
- POLTTOPULLO – Polttopullo on 0,5L limsapullo jossa on vettä sisällä. Polttopulloa käytetään poistamalla korkki ja heittämällä haluttuun kohteeseen. HUOM! Heittäminen kielletty mikäli ”tulilinjalla” on pelaajia – polttopullo on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoja vastaan. Polttopullolla voi tuhota PAIKALLAAN OLEVAN MÖNKIJÄN. Polttopulloa voi käyttää kuka tahansa. Polttopullon voi käyttää vain kertaalleen. Toimita käyttetty polttopullo toimihenkilölle käytön jälkeen, ÄLÄ jätä maastoon (polttopulloja käytetään uudelleen pelin aikana).
- MIINAT (Paukkuserpenttiini) – Pelialuetta voi ansoittaa paukkuserpenttiinimiinoilla. Miina eliminoi noin kahden metrin säteellä kaikki. Jääkärit ja pioneerit voivat asentaa, ainoastaan pioneerit purkaa. HUOM! PELAAJAT TUOVAT OMAT MIINANSA.
- PANSSARIESTEET – Mustia metallisia ”hämähäkkiesteitä” / panssarimiinoja. Estää ajoneuvojen kulkemisen tiellä. Ei vaikuta jalkaväkeen. Vain pioneerit voivat siirtää.
- TAG Paladin -värikranaateilla voi tuhota TAISTELUAJONEUVON.
- PIIKKILANKA – Puisia ”hämähäkkiesteitä” joiden välissä kuusen ranka. Estää mönkijöiden ja jalkaväen kulkemisen. Vain pioneerit voivat siirtää, purkaa ja koota.
- LIIKUTELTAVA LEVYSUOJA (LLS) – Voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan lisäsuojaksi tai linnoituksen tueksi. Vain pioneerit voivat siirtää mutta kaikki voivat käyttää.

Ajoneuvot:

- Pelissä on käytössä sekä ingame- että offgame-ajoneuvoja.
- Mönkijöitä pelaajat voivat tuoda peliin vapaasti ja ilmoittaa siitä Kuulaportin ilmoittautumislomakkeessaan.
- Auton tuomisesta on pelaajien on sovittava pelinjohdon kanssa satasoft@outlook.com kautta.
- Ingame-ajoneuvot on merkitty oman osapuolen värisellä lipulla tai teipillä jokaisella ajoneuvon sivulla ja näkyvästi esillä olevalla kattolipulla (väh. 40 cm x 20 cm)
- Tuhoutuneet ja offgame-ajoneuvot on merkittävä oranssilla lipulla, hätävilkuin (mikäli sellaiset on) sekä oranssilla kattovalolla (esim. valomajakka tai valokiekko)
- Pelaajien ajoneuvojen ingame- ja offgame-maksiminopeus pelissä on 20 km/h. Kaikkien on noudatettava erityistä varovaisuutta ajoneuvoilla liikkuessa.
- Pelinjohto ei lähtökohtaisesti kuljeta pelaajia pelin aikana pl. hätä- yms. tapaukset, helikopterikuljetukset ja pelin loputtua ajoneuvokuljettajien kuljetukset.
- Ajoneuvojen läheisyydessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja sen läheisyyteen ei ole asiaa ellei ajoneuvon miehistö niin ohjeista.
- Ajoneuvon matkustajat eivät saa ampua alle päätä pienemmistä raoista esim. lavan lautojen välistä ja tällaiset aukot tulee omistajan peittää.
- Jos ajoneuvon ikkunoista aiotaan ampua, tulee ikkunat olla asetettu täysin auki ja teipattava pysymään paikoillaan. Ajoneuvon ikkunoita voi pitää hiukan auki turvallisuussyistä ja tällöin tästä aukosta ei ammuta ulos eikä siitä sisään tulleita osumia tarvitse huomioida!
- Vihollisen ajoneuvon ovia ei vastapuoli saa avata, jotta vältytään vaaratilanteilta.
- Tuodessasi tapahtumaan oman peliajoneuvon, joudut allekirjoittamaan vastuuvapautuslomakkeen, pelipaikalla ajoneuvojen ilmoittautumis- ja kronotusprosessin yhteydessä, liittyen ajoneuvon mahdollisesti kärsimiin vaurioihin kuulanosumista tms.
- Pelaajan tehtäväksi jää huolehtia ajoneuvon pakollisista liikennevakuutuksista.

Ajoneuvojen tuhoaminen, korjaaminen ja uudelleensyntyminen:

- Normaalit osumasäännöt eivät koske ajoneuvon kiinteää kattoasetta. Ampuja, ajaja ja muu henkilöstö ottaa normaalisti osuman.
- Ajoneuvon voi tuhota joko panssarimiinoilla tai itse hankituilla 40 mm TAG Paladin -värikranaateilla, joita käyttää pst-pelaaja.
- Kranaatin osuessa ajoneuvoon ja värin pöllähtäessä (mielellään kuljettajan näkökenttään) ajoneuvo TUHOUTUU.

Ajoneuvon tuhoutuessa:

- Kuljettaja painaa kerran torvea pitkään, sytyttää hätävilkut ja oranssin kattovalon sekä nostaa oranssin lipun esille.
- Kuljettaja ja ampuja tuhoutuvat. Muulla henkilöstöllä on 20 sekuntia aikaa poistua ”palavasta” ajoneuvosta tai he eliminoituvat.
-Ajoneuvon tuhoutumisen jälkeen, tulee odottaa vähintään 10 minuuttia ennen kuin se saa lähteä tukikohtaan. Kuljettajan on pysyttävä ratissa ja oltava valmis siirtämään ajoneuvoa, mikäli offgame-autolla on tarve päästä ohi.
- Tuhottuun ajoneuvoon voi ottaa kyytiin tippuneita pelaajia.
- Tuhotun ajoneuvon voi korjata pioneerimerkillä varustettu pioneeripelaaja, jonka on koskettava auton konepeltiin tai etuosaan(!) 10 minuutin ajan, jonka jälkeen auto on korjattu ja ampuja sekä ajaja voivat jatkaa normaalisti. Seuraava osuma tuhoaa auton eikä ole enää korjattavissa eikä ampuja tai ajaja hoidettavissa.
- Ajoneuvot uudelleensyntyvät tukikohdissa puolen tunnin välein XX:00 ja XX:30.

Epäsuoratuli:

- Osapuolilla saattaa olla mahdollisuus saada käyttöönsä rajoitettu määrä tykistötulta ja tykistön savutusta.
- Tykistötuli tilataan oman johtoportaan kautta pelinjohdolta, joka tulee kuvaamaan tykistötulen äänimerkein. Mahdollisesta kuulon suojaamisesta käsketään erikseen.
- Pelinjohto määrää, ketkä jalkaväestä eliminoituvat tykistötulessa ja milloin se alkaa sekä loppuu. Epäsuoratuli vaikuttaa ajoneuvoihin tuhoavalla voimalla. Yhden iskun vaikutusalue on n. 25 x 25 metriä.
- Toimihenkilöt määrittelevät epäsuoran tulen vaikutuksen ja kuvaavat sitä savu- ja paukkupanoksilla. Tykistötuli "viheltää" (pilli) ennen iskua joten siltä on mahdollisuus suojautua. Mutta muista kuitenkin että mikäli kaikesta huolimatta putoat, ota osuma mukisematta sillä epäsuoran tulen vaikutus on toimihenkilön päätäntävallassa. Muista myös että keltaliiviset toimihenkilöt ovat pelissä näkymättömiä.

Helikopterikuljetus:

- Osapuolilla saattaa olla mahdollisuus saada käyttöönsä rajoitettu helikopterikuljetus, jolla se saa siirrettyä tietyn määrän pelaajia lähes minne tahansa pelialueella.
- Erikoistilanteissa osapuoli voi tehdä ilmakuljetuksen, jolla se saa rajoitetun määrän ajoneuvoja siirettyä ilmateitse esimerkiksi vihollisen linjojen taakse.
- Pelaajat kuljetetaan pelinjohdon ja pelaajien omilla ajoneuvoilla offgame-lipuin tiputuspaikkaan.
- Pelaajat ovat taas mukana pelissä hypättyään ulos ajoneuvosta. Lainassa olleet pelaajien omat ajoneuvot ajavat takaisin tukikohtaansa, jonka jälkeen ne voivat palata peliin.
- Jos helikopteri tai ilmakuljetus kohdistuu lähelle vihollisen päätukikohtaa, saa vihollisen johto tiedon tästä n. 5 min. sisällä ennen/jälkeen tiputuksen pelinjohdolta riippuen tilanteesta.

Kommunikointi:

- Pelissä on käytössä pelaajien omia VHF-, UHF- ja PMR446-radioita, joten oman radion tuominen on suositeltavaa.
- Pelialueen suuruudesta johtuen, myös (halvemman) GSM:n kantaminen mukana niin kommunikointiin, Status Ehasan seuraamiseen kuin hätätapauksia varten, on suositeltavaa.
- PMR radiokanavien jako: Keltainen kanavat 1-3, Punainen kanavat 4-6.
- Vastapuolen PMR kanavien kuuntelu ja häirintä on kielletty.

Hihanauhat:

- Hihanauhan tulee olla vähintään 3,5 cm leveä, mieluummin jopa 11 cm paremman omien tunnistettavuuden takia, ja kiertää koko käsi. Pelkkä hihanauhan kappale esim. hihataskun velcrossa ei käy!
- Hihanauhaa tulee pitää vasemmassa kädessä näkyvillä.

Aseiden lähtönopeudet:

- Normaalit aseet: 1.7 J
- Konekiväärit: 2 J, tulinopeus maksimissaan 40 kuulaa/sekunnissa
- Puoliautomaattitarkkuuskiväärit: 2,5 J
- Raskaat puoliautomaattitarkkuuskiväärit (M82 Barrett ja vastaavan kokoluokan): 3
- Kertatulitarkkuuskiväärit: 4 J

HUOMIO:

- Pelissä tulee käyttää biokuulia!
- Yli 1.7 J aseita käyttävillä tulee olla vara-ase (mieluiten alle 1 J) lähitilanteita varten!
- Puoliautomaattitarkkuuskiväärien täytyy edustaa jotain oikean elämän tukiasetta (esim. SVD, M14 EBR, SR25) ja olla varustettuna suurentavalla optiikalla (ja tukijaloilla yms.).
- Muista ottaa kaikki puoliautomaattitarkkuuskiväärin lisäosat mukaan kronotukseen, jotta kronohenkilöstö voi epäselvissä tilanteissa varmistaa aseen täyttävän säännöt!
- Kaikki aseet kronotetaan peliin ilmoittautuessa pelaajan omalla pelikuulalla ja teho lasketaan jouleissa! Tämän perusteella aseisiin merkataan kullekin teholuokalle varattu oman värinsä nippuside.
- HPA-aseisiin tulee asentaa pelaajan itse hankkima sinetti. Jos sinetti irtoaa tai irrotetaan, tulee pelaajan hankkia uusi ja kronottaa ase uudestaan pelinjohdolla.

-Puoliautomaattitarkkuuskiväärien tarkennukset tärkeysjärjestyksessä:

- Aseen tulisi mallintaa oikean elämän puoliautomaattitarkkuuskivääriä (esim. M14, SR25, SVD, SPR jne..)
- Aseessa pitkä piippu, kokonaispituudeltaan 16 tuumaa (esim. AR sarjan aseissa). Mikäli piippu on lyhyempi, tulee sitä jatkaa äänenvaimentimella. Muutenkin äänenvaimentimen asentaminen kaikkiin puoliautomaattitarkkuuskivääreihin on suositeltavaa.
- Aseessa olisi hyvä olla lisäksi bipodit. Erityisesti niissä aseissa, jotka ovat muuten olemukseltaan liian rynnäkkökiväärihenkisiä (mm. vakiopiipulla+äänenvaimentimella varustettu L85, M4, RK95, AUG…)

Kuula- ja lipasrajat:

- KK-aseet: rumpu- ja laatikkolippaat ilman kuularajaa tai 100 kuulaa/peruslipas.
- Puoliautomaatti- ja kertatulitarkkuuskiväärit: 30 kuulaa/lipas.
- Muut aseet: 100 kuulaa/lipas.
- Hi-Cap-lippaat sallittu myös muissa kuin KK-aseissa, mutta tällöin niihin ladataan vain 100 kuulaa per lipas.

Offgame:

- Osapuolten tukikohdat on rauhoitettu koko pelin ajan! Vastapuolen tukikohtaan hyökkääminen on kielletty.

Ryhmän roolit:

Yhdessä ryhmässä voi olla vain yksi kappale seuraavia henkilöitä: ryhmänjohtaja, PST-mies, lääkintämies, pioneeri sekä tulituki

PST-pelaaja:
- Ajoneuvon voi tuhota itse hankituilla 40 mm TAG Paladin -värikranaateilla, joita voi käyttää ainoastaan pst-pelaaja.
- Muiden kuin TAG Paladin kranaattien käyttäminen (Esim. TAG Reaper, Archangel, Velum, Pecker) on ehdottomasti kielletty! Tahallisesta väärinkäytöstä seuraa poistaminen pelistä! Pecker-harjoituskranaattia saa käyttää ainoastaan tukikohdassa turvalliseen harjoitteluun liittyen.
- Paladin-kranaatin käyttäjiä, eli pst-pelaajia, voi olla maksimissaan 1 per ryhmä ja hänen hänen tulisi kantaa selkeästi esillä pst-merkkiä tai -hihanauhaa.
- Paladin-kranaatin kanssa on noudatettava ehdotonta varovaisuutta, jotta sillä ei osuta pelaajiin autossa tai sen läheisyydessä.

Lääkintämies:
- Lääkintämiehellä saa olla kannossaan 10 kappaletta haavanauhoja, jotka voi täydentää käymällä oman osapuolen tukikohdassa tai respapisteellä. Haavanauhoja on ostettavissa pelinjärjestäjältä, mutta pelaajien kannattaa tuoda myös omia.
- Lääkintämiehiä voi olla yksi per ryhmä ja hänen tulee kantaa selkeästi esillä lääkintämiehenmerkkiä tai -hihanauhaa.

Pioneeripelaaja:
- Pioneeripelaaja on ainoa, joka voi asentaa miinoja, liikutella panssariesteitä, piikkilankaesteitä tai levysuojaa, tai korjata tuhoutuneita peliajoneuvoja.
- Pioneeripelaajia voi olla 1 per ryhmä ja hänen tulee kantaa selkeästi esillä pioneerimerkkiä tai -hihanauhaa.

Tulitukipelaaja:
- Tulitukipelaajalla tulee olla kannossaan konekivääriä mallintava ase.

Erityistä huomioitavaa:

- KOMENTOKETJU JA KOMMUNIKOINTI - Skenaarion sujuvuuden kannalta on ehdottoman tärkeää että toimit osapuolikomentajien ja ryhmänjohtajien ohjeiden mukaisesti. Osapuolikomentajan toiminnalle on oleellista että hänellä pysyy yllä tapahtumien kokonaiskuva joten pidä yllä kommunikaatiota päämajaan osapuolikomentajan toiveiden mukaisesti.
- VASTUU! Jokainen pelaaja on itse vastuussa varusteistaan ja itsestään. Kuitenkin jos joku harrastuksen luonteeseen kuulumattomalla tavalla ja tahallaan aiheuttaa vahinkoa toiselle tai hänen varusteilleen, on vahingot korvattava.
- KYSYTTÄVÄÄ? Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla satasoft@outlook.com tai keskustella skenaariosta Satakunnan Airsoft ry:n foorumilla tai Discordin puolella.